Nu te koop

Hier vindt u ons huidige aanbod aan paarden.

Boticario LV


Voor een super aanhankelijke, mensgerichte brave andalusier zoeken wij een passende baas.

Rio is een 6 jarige zuivere PRE ( andalusierruin) met alle benodigde spaanse papieren. Blauwschimmel.
Hij meet ca. 162 cm en heeft een mooie bos manen en dikke witte staart.

Zomer 2011 is Rio naar Nederland gekomen, en door ons kalm aan zadelmak gemaakt.

Najaar 2011 is hij bij ons gecastreerd, heeft de winter daaarop rustig aan gedaan, wat licht werk. en v.t.t. met de vrachtwagen mee naar de binnenmanege.

Voorjaar 2012 zijn wij weer wat intensiever gaan rijden. Inmiddels loopt hij makkelijk nageeflijk, we zijn begonnen met schouderbinnenwaarts en wijken. Hij pakt dit alles heel rustig en makkelijk op.

Hij gaat nu regelmaatig mee op een buitenritje. Gaat dan alleen, zonder andere paarden braaf op pad, gewoon langs de weg. Natuurlijk moet hij hierin nog wat meer ervaring opdoen, maar auto's fietsers etc. gaat al prima. Bij een trekker of vrachtauto gaan we nog even aan de kant staan.


Hij is super lief en rustig met poetsen, opzadelen, wassen, hoefsmid etc. Weet wat schrikdraad is.

Een lief, mensgericht paard met zo als de engelsen omschrijven " The will to please" Hij doet werkelijk zijn uiterste best om het naar je zin te maken.
Rio heeft een wat spaanse manier van bewegen, waardoor hij super makkelijk doorzit!! Ideaal voor mensen met rug of spierproblemen.

Hij is attent en werklustig onder zadel. Bokt of steigert niet. Is normaal voorwaarts, heel licht aan de hulpen. Hij wordt zenuwachtig van een lompe, grove ruiter, of iemand met vreselijk onrustige manier van teugels trekken en zwaberende benen. Daarvoor is hij nu weer net te sensibel. ( Tja enof je nu je dochter van 8 ook op zo' n paard moet laten rijden zoals sommige mensen mij dan vragen.....................................??? Even uitstappen met moeder er naast, oke.)

Soms heeft hij wel eens een stal gebrek. Na het bix eten wil hij wel eens even luchtzuigen op de waterbak. Daar smeren wij gewoon een randje cribox op en dan is probleem opgelost. Hij staat zonder luchtzuigband i.o.d. op stal. Ook aan zijn tanden is vrijwel niet te zien dat hij luchtzuigt, maar na snoepjes / bix wil hij het dus proberen, als je randje waar hij op wil zuigen niet insmeert. Hij laat de cribox goed zitten. Is niet een paard wat dus voortdurend zuigt; heel soms. Maar we zeggen het eerlijkheidshalve er wel van te voren bij.We hebben hem dit buiten nooit zien doen.

Voor een passende baas / combinatie kunnen we over de prijs praten. In ieder geval geen prijsopgave per mail. Interesse: gewoon even bellen. Wij stellen een persoonlijk gesprek zeer op prijs.!


Koop contract vanzelfsprekend.
Keuren kosten koper door een paarden dierenarts in de omgeving naar keuze geen probleem

  • 0528 - 34 42 06

  • 06- 21 22 39 40 (mobiel in huis weinig bereik)


O ja, wij verkopen onze paarden niet zomaar aan iedereen. Verkoop dus onder voorbehoud van gunning.Klik om te vergroten


Falcao Gui


Wil je in de sport presteren met een andalusier?? Dan kun je, wanneer je deze kanppe spaanse bink netjes africht, hier vast wel hoge ogen mee gooien. Falcao is een schimmelruin van ca. 162, nog volop in de groei, moet nog uitzwaren

Falcao is een 5 jarige schimmel met uit stekende afstamming. Grootvader Nero II heeft verschillende malen de SICAB gewonnen, dus beste hengst van heel spanje geweest. Deze Nero kan ook onder zadel presteren, hij heeft diverse malen de verrichtingsproeven voor hengsten op de SICAB/ premiekeuring gewonnen De beweging heeft hij dus niet van een vreemde.

Falcao is dit voorjaar als hengst uit Spanje gekomen, wij hebben hem rustig laten wennen aan onze gewoontes, zadelmak gemaakt en rustig aan een aantal keren bereden.Omdat de meeste mensen in Nederland grote problemen hebben met het vinden van stalling voor een hengst, hebben wij hem deze zomer gecastreerd. Op dit moment geniet hij van zijn welverdiende vakantie. Loopt wat los, wordt wat gelongeerd, gepoetst etc.
Na de zomer vakantie zullen we het werk onder zadel weer oppakken.

Falcao is super braaf met op en af stappen. Kun je alleen, zonder hulp. Met rijden is hij nog wat onervaren, wel werklustig en stuurwijs, maar gewoon nog erg groen. Het is geen paard wat bokt of steigert. Hij is er klaar voor om dit najaar weer aan het werk te gaan.

Falcao loopt super makkelijk de veewagen op en af, is al diverse malen mee geweest naar de rijvereniging. WE longeren hem daar wat, soms is hij daar even gereden. Verder staat hij braag een uurtje vast in de stand te wachten terwijl wij andere paarden rijden.

Hij is rustig op stal, braaf met poetsen, afspuiten, hoefsmid etc. Kan rustig alleen een poosje in de paddox / bak los, weet wat stroom is. Hiij is niet vervelend op andere paarden, geen hengsten manieren dus.

We zoeken voor hem een leuke vlotte amazone / ruiter die het een uitdaging vindt een dergelijk jong, goed bewegend paard verder op te leiden. Liefst iemand die al wat ervaring heeft met jonge paarden.

Gezien zijn graad van africhting denken we dat hij niet op zijn plaats is bij iemand met alleen wat manege ervaring, of iemand die al lange tijd niet heeft gereden. Ook is dit natuurlijk nog geen kinderpaard/pony. Een tiener met ervaring op een actieve D/E- pony zal er waarschijnlijk wel mee overweg kunnen. Wij zijn selectief in het zoeken van een passende baas voor Falcao, m.a.w. verkoop onder voorbehoud van gunning.

Keuren kosten koper bij een paardendierenarts hier in de buurt geen probleem. Wij brengen hem daar graag voor u heen.
Koopcontract vanzelfsprekend. Geen prijsopgave via de mail, alleen bij telefonisch verzoek om meer info.

Recente rij foto's volgen na de zomer vakantie, wanneer we hem weer onder zadel zullen nemen.   
Klik om te vergroten