Verkoop

Op Stal Vlietstede hebben we heel af en toe ook goed gereden, barokke paarden te koop. Dit zijn meestal Andalusiers en Lusitano's.
De paarden die we verkopen zijn nauwkeurig geselecteerd op een braaf en werkwillend karakter, enkele paarden zijn nog vrijwel groen. Sommige paarden zijn uitermate geschikt voor recreatie, anderen zijn al verder afgericht en uitgebracht op Z-niveau in de Nederlandse dressuursport.


Vlietstede is een erkend stage/opleidings-bedrijf voor scholen met een afdeling paardenhouderij en -sport, zoals bijvoorbeeld in Deurne. Onze stagaires rijden deze prachtige Spaanse/barokke paarden verder door en verzorgen ze onder leiding van een gediplomeerd instructrice. Op deze manier kunt u een paard aanschaffen dat al wat meer gewend is aan onze Hollandse rijstijl en tevens minder last heeft van "Spaanse trauma's".


Wat betreft de schofthoogtes moet u er wel rekening mee houden dat de meeste paarden van barokke rassen niet zo groot zijn als een KWPN'er. Zo is een Andalusiër met een schofthoogte van 1.50m tot 1.60m heel normaal. De paarden met een stokmaat van boven 1.65m verliezen vaak veel van hun barokke bouw.
We hebben soms jongere, goed bewegende paarden te koop en soms ook paarden die tot op hoog niveau getraind zijn (denk bijvoorbeeld aan piaffe, passage en Spaanse pas). Kortom, paarden afgericht van 'net zadelmak' tot 'meer dan Z-dressuur niveau'. We zullen onze uiterste best doen om uit onze paarden het 'juiste paard' voor u te selecteren.


De schimmelkleur is bij dit type paard duidelijk overheersend, maar soms hebben we ook wel bruine of zwarte paarden te koop staan. De prijs van deze paarden is echter veelal hoger dan die van schimmelkleurigen.
Op deze pagina kunt u een aantal foto's van het type paard bekijken dat wij af en toe verkopen.


Wij hebben ook enkele barokke paarden staan waarop u les kunt nemen om eens aan te voelen hoe zo'n iberisch paard nu aanvoelt onder het zadel. Of om u vertrouwd te maken met de meer spaanse stijl van rijden. Ook kunt u eens les nemen met een paard aan de lange teugel. Of als u dat makkelijker lijkt met een van onze mini-hengstjes aan de lange teugel

Lesprijzen en mogelijkheden op aanvraag.

Onder het kopje "Nu te koop" kunt u een selectie vinden van de paarden die we op dit moment te koop aanbieden


We stellen het zeer op prijs dat u ons van tevoren telefonisch benadert wanneer u onze stallen een bezoekje wilt brengen, zodat we een tijdstip voor uw bezoek kunnen afspreken. Wij kunnen u dan ook beter van dienst zijn, zo kunnen we direct met u overleggen of we wellicht een paard hebben dat aan uw verwachtingen voldoet. Bovendien kunnen we er dan voor zorgen dat er dan een amazone of een ruiter aanwezig is om het desbetreffende paard voor te rijden. Helaas komen er nog altijd veel bezoekers onaangekondigd langs. Onze privé-stal is echter kleinschalig en wegens een vaak drukbezochte ruitersportzaak kunnen wij spijtig genoeg niet altijd direct tijd voor u vrijmaken, c.q. een amazone 'uit de boom schudden'. Daarnaast zijn we natuurlijk ook vaak met onze privé-paarden in de weer. Kortom, u bent van harte welkom, maar u wordt wel vriendelijk verzocht eerst telefonisch contact met ons op te nemen (Zie Contact opnemen)