Dekhengsten

Ieder jaar stellen we op stal Vlietstede ten minste één of twee Andalusiërhengsten ter dekking.
Voor informatie over dekvoorwaarden, prijzen en eventuele stamboekparieren bij uw toekomstige veulen kun u het best even telefonisch contact met ons opnemen. Op deze pagina kunt u verder enkele hensten bewonderen die wij u ter dekking aanbieden/aangeboden hebben.
Ook ziet u op de volgende pagina een merrie staan die wij beschikbaar stellen voor de fokkerij.

Cohiba JL

COHIBA JL de eerste APTO goedgekeurde PRE hengst die ook officieel DNA getest is als VALKkleurig.

In augustus 2011 is Cohiba JL direct van de fokker bij ons op stal gekomen. hij was net zadelmak. Een barokke hengst met veel uitstraling en net als zijn vader en grootvader erg veel aanleg voor de piafe en passage. Oefeningen die hij aan de hand al netjes laat zien. En ook onder zadel waren een paar pasjes piaffe geen probleem.

Cohiba is al een paar keer mee geweest aan de hand naar shows. Gedraagt zich super braaf, is enom cool in vreemde omgeving, met luidsprekers, publiek, reclameborden en andere paarden om hem heen. Een top karakter zoals een PRE hengst hoort te hebben.

Voorlopig doen we gezien zijn jeudige leeftijd en zijn enorme werklust juist heel rustig aan met hem. Winter 2011/20122 wordt hij alleen wat gelongeerd, nemen we hem regelmatig met de andere paarden mee naar de rijvereniging, zodat hij gewend blijft aan reizen, wachten in de stands tussen de andere paarden enz. Voorjaar 2012 zullen we weer heel rustig met hem onder zadel gaan werken.

In de toekomst willen we Cohiba wel ter dekking gaan stellen, mits daar voldoende belangstelling voor is en dit mogelijk is in samenwerking met een hengstenstation wat sperma wil vangen en direct insemineren. Voorlopig gaat zijn werk onder zadel en aan de hand voor.Klik om te vergroten


Delio II

In 2007 en 2008 hebben wij de PRE-hengst Delio II ter dekking gesteld.
Delio was een bruine hengst met enorm behang: 110cm manen aan beide kanten, gouden karakter en super bewegingen. Hij is verkocht aan een in Duitsland wonend echtpaar.

Van Delio en onze merrie Jara hebben wij nu een bruine hengst in opfok: Philipo Vlietstede.
geb. 15-08-2008Klik om te vergroten


Abanto VII

Abanto is in 2011 verkocht aan Kathinka Destombes die met hem weer wil gaan beginnen in de sport in L2 en natuurlijk heerlijk buitenrijden.

Vanaf 2008 stellen wij ter dekking de PRE hengst Abanto VII. een barokke schimmel hengst gefokt uit klassieke oude spaanse bloedlijnen ( o.a Remache, Relampago II .)

Abanto heeft een super karakter, werklustig , attent, kan goed bewegen en heeft prima keuringsresultaten. Hij is vanuit niets in een jaar opgeleid tot Z-dressuur, doet werk aan de lange lijnen, is betuigd, gaat zeer regelmatig op buitenrit, loopt in shows. Kortom een zeer veelzijdige brave hengst!
Klik om te vergroten


Comprador VIII

Comprador is in 2011 verkocht naar Duitsland voor fokkerij en sport.

Vanaf 2010 stellen wij ter dekking een 100 % zuivere Cartujano PRE Hengst: Comprador VIII. APTO met Cartujano certificaat! Uniek in Nederland.

Comprador VIII is een lieve barokke hengst die goed kan bewegen. Sinds jaarwisseling 2010 bij ons op stal terug nadat wij hem in 2005 net geimporteerd uit Spanje verkocht hadden aan een jeugdruiter. Inmiddels is hij na wat omzwervingen bij ons terug om verder omgeleid te worden en zijn we trots hem ter dekking te kunnen stellen.Klik om te vergrotenVoor informatie over dekgeld en dek voorwaarden zie pagina 2
Voor de hengsten die wij eerder ter dekking hebben gesteld zie pagina 3

Ga naar pagina       >>